UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща знову вимагатиме закрити "Північний потік-2". Цього разу депутати Сейму

Засідання має відбутися 24 або 25 лютого. 

Депутати партії "Солідарна Польща" на найближчому засіданні Сейму мають намір прийняти резолюцію, якою вони закликають Німеччину згорнути будівництво газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє польське видання РАР.

"Північний потік-2 - це проект, який спрямований не тільки проти Польщі, а й проти всієї європейської спільноти. Тому цілком природньо було б прийняти під час наступного засідання відповідну резолюцію - незалежно від політичного поділу - щоб Сейм висловив свій рішучий протест проти цього антиєвропейського проекту", - заявив депутат і заступник міністра клімату та навколишнього середовища Яцек Оздоба.

Партія вже подала відповідне прохання до Елжбета Вітеку - маршалка Сейму. Там вони вимагають у пришвидшеному режимі розглянути резолюцію - 24 або 25 лютого.

Читайте також: Газпром: "Північний потік-2" можуть ввести в експлуатацію вже цього року

Нагадаємо, 19 січня США ввели санкції проти трубоукладача, який будує "Північний потік-2", трубоукладача "Фортуна" і його власника "КВТ Рус".

Крім цього, в рамках санкції проти Венесуели обмеження введені також проти російської компанії "Рустанкер". У список потрапили ще дві російські компанії - "Максим Горький" і "Сьєрра". Перше судно зараз є найбільшим танкером, який ходить під російський прапором.

В рамках проекту "Північний потік-2" росіяни планують прокласти по дну Балтійського моря трубопровід для доставки російського газу в Європу. Потужність газопроводу - 55 млрд кубометрів газу в рік, вартість проекту - € 9,5 млрд.

Будівництво газопроводу зупинилося в грудні минулого року через санкції США. Готовність проекту оцінюється в 94%.

Детальніше про рішення по "Північному потоку-2" читайте в статті Сергія Корсунського "Німеччина зосереджується" на ZN.UA.