UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поки країни скасовують масковий режим, ВООЗ продовжує наголошувати на його важливості

Якщо не дотримуватися правил, може статися новий спалах. 

Масковий режим та соціальне дистанціювання повинні стати обов'язковими правилами навіть для вакцинованих громадян через циркуляцію нових небезпечних штамів ковіду. Про це заявив спеціальний посланець ВООЗ із питань боротьби з пандемією Девід Набарро, інформує Sky News.

"Як громадянин я думаю, що настав час усім нам зрозуміти, як ми будемо продовжувати своє життя. Ми не можемо просто перестати робити все через страх. Натомість ми повинні навчитися розпізнавати ознаки, які цей вірус дає в певній місцевості. Тоді ми маємо дуже чітко знати, що треба зробити, щоб все не закінчилося вибуховим спалахом, який вбиває багато людей", - сказав Набарро.

Саме мутація вірусу є причиною того, чому маски та дистанція повинні все ще супроводжувати наше повсякденне життя.

У ВООЗ також закликають людей бути обережними під час подорожей.

Читайте також: Штам коронавірусу "Дельта" виявлений вже у 92 країнах світу — ВООЗ
 

Станом на сьогодні окрім Грузії обов'язкове носіння масок вирішили скасувати у Нідерландах, Іспанії, Франції, Ізраїлі та Румунії. Також у США, проте там це буде стосуватися лише вакцинованих громадян. 

Варто зауважити, що скасування маскового режиму у кожній з цих країн не є абсолютним. Засобами захисту можна не користуватися переважно на відкритому просторі, проте їх й досі потрібно використовувати у закритих приміщеннях та у громадському транспорті.