UA / RU
Підтримати ZN.ua

Подальше обговорення статусу Нагірного Карабаху неможливе – Алієв

Територіальна цілісність Азербайджану не може бути предметом переговорів.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що країна повністю відновила свою територіальну цілісність, тому про подальше обговорення статусу Нагірного Карабаху не може бути й мови. Про це передає "Інтерфакс Азербайджан", цитуючи його звернення до нації. 

Алієв нагадав про свою обіцянку недопустити створення вільної вірменської держави в районі Карабаху. 

"Неодноразово говорив, що територіальна цілісність Азербайджану не може бути предметом переговорів. Казав, що Азербайджан відновить свою територіальну цілісність. Казав, що якщо не мирним шляхом, то військовим", - заявив Алієв.

Він додав, що не відмовляється від своїх слів. 

"Ні про який статус (Карабаху, - ред.) не може йти мови. Є єдина азербайджанська держава багатонаціональна, багатоконфесійна і прогресивна. Представники всіх релігій живуть нормально, в умовах миру і взаєморозуміння. Вірменський народ буде жити так само, у нас немає справи з вірменським народом", - додав Алієв.

Читайте також: Вірменія та Азербайджан обмінялися тілами загиблих під час конфлікту в Карабаху

Нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, президент Азербайджану Ільхам Алієв і глава Кремля Володимир Путін підписали договір про припинення війни в Нагірному Карабасі з 01:00 10 листопада.

8 листопада Алієв заявив про захоплення азербайджанськими військовими   стратегічно важливого міста Шуші. Вірменія втрату контролю над містом заперечувала, але 9 листопада було змушена підтвердити.

Бойові дії в Нагірному Карабасі загострилися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в наступальних діях і ракетний обстріл житлових кварталів. Обидві держави оголосили військовий стан, а Вірменія - ще і загальну мобілізацію.

Детальніше про ситуацію в Нагірному Карабасі читайте в статті Володимира Кравченка « Загибель республіки ».