UA / RU
Підтримати ZN.ua

Плани нового уряду Італії загрожують стабільності єврозони - французький міністр

Внутріпартійні інтереси нового коаліційного уряду Італії можуть угражать стабільності єврозони.

Міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер заявив, чтог стабільність єврозони виявиться під загрозою, якщо новий уряд Італії не стане дотримуватися зобов'язання країни за граничними нормами державного боргу і бюджетного дефіциту.

"Якщо новий уряд піде на ризик не виконувати свої зобов'язання по боргу, дефіциту, а також з оздоровлення банків, вся фінансова стабільність зони євро буде під загрозою", - сказав французький міністр, коментуючи наміри партій "П'ять зірок" і "Ліги Півночі", що перемогли на виборах в Італії і домовилися сформувати коаліційний уряд та покласти край "диктату Брюсселя" і політиці жорсткої економії.

"Кожен в Італії повинен розуміти, що майбутнє країни - у складі (об'єднаної - ред.) Європи і ніде більше. А щоб це майбутнє було в Європі, потрібно дотримуватися правил", - підкреслив Брюно Ле Мер.

На його думку, зобов'язання, взяті Італією, продовжують діяти, який би уряд не прийшов до влади в країні. Ці зобов'язання, зазначив він, вище внутрішньопартійних інтересів.

Раніше, популісти Італії погодили коаліційну угоду: Рим не вийде з єврозони - Reuters. Крім того, партії домовилися про кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

Раніше видання Financial Times писало, що Італія може влаштувати кошмарний сценарій єврозоні. Ринки поки не нервують через італійську коаліцію популістів, але все дуже швидко може змінитися.