UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков: Ніхто не говорить про об'єднання Білорусі та Росії

Сьогодні продовжують працювати над створенням дорожніх карт.

Прессекретар глави Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що сьогодні не йде мова про об'єднання Росії та Білорусі в союзну державу. Про це він зазначив під час розмови з журналістами видання "Аргументи і факти". 

Кремль зараз не розглядає можливості входження Білорусі в склад Росії. 

"Ніхто, звичайно, про це не говорить, і ніде це не написано. Є союзний договір, де прописана певна послідовність кроків щодо поглиблення інтеграції", - зазначив Пєсков.

Наразі, продовжив прессекретар Путіна, продовжують працювати над створенням дорожніх карт, відповідно до яких буде поглиблюватися інтеграція.

"Про об'єднання мови не ведеться. Але максимально можлива поглиблена інтеграція, ми переконані, була б в інтересах як росіян, так і білорусів", - додав Пєсков.

Читайте також: Союзна держава становитиме загрозу для України — експерт пояснив, яку саме
 

Росія і Білорусь підписали договір про створення Союзної держави у 1999 році. Документ передбачає тісну інтеграцію двох країн у політичній, економічній, військовій, валютної, культурній та інших сферах.

Через 20 років прем'єр-міністри Росії і Білорусі Дмитро Медведєв і Сергій Румас погодили деталі програми максимальної економічної інтеграції обох країн, що можна розцінювати як крок до створення конфедерації країн.

При цьому Лукашенко максимально ухиляється від наполегливих пропозицій Путіна, який наполягає на фактичному приєднанні Білорусі до РФ. У публічному просторі Лукашенко дотримується позиції "росіяни хочуть позбавити нас суверенітету, а ми думали, що вони - наші брати".

Детальніше про те, як Лукашенко перевіряє Кремль на міцність, читайте в статті Андрія Паливоди для ZN.UA "Без анексії й інтеграції".