UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Осетія перекриває шлях до Грузії тим, хто біжить від мобілізації

Але за гроші всі блок-пости можна подолати.

Глава Північної Осетії Сергій Меняйло підписав указ про запровадження режиму підвищеної готовності у прикордонних із Грузією районах. Документ забороняє впускати у регіон автомобілі з інших регіонів Росії, повідомляє Currenttime.tv.

В'їжджати дозволяється лише автомобілям, зареєстрованим у Північній Осетії, Грузії та сепаратистській Південній Осетії, а також автомашинам під керуванням жителів Північної Осетії. Заборона не торкнеться тих, хто їде до місцевих пансіонатів та санаторіїв.

Нагадаємо, на кордоні Північної Осетії та Грузії після оголошення "часткової" мобілізації в Росії утворилася багатокілометрова черга автомашин росіян.

У частково штучно створеній черзі стояли від 1,7 до 2,3 тисяч автомобілів. Тим часом "вирішили" спільно зі співробітниками ДІБДР на службових автомобілях за суму від $3000 провозили біжучих від мобілізації до прикордонного переходу без черги.

Проїхати через територію Північної Осетії до прикордонного переходу можна також за гроші — від 20 000 російських рублів.

27 вересня стало відомо, що на КПП Верхній Ларс відкрився мобілізаційний пункт військкомату. Туди ж, як повідомлялося, вирушив БТР із співробітниками ФСБ. Прикордонники заявили, що це робиться "про всяк непередбачений випадок, якщо резервісти захочуть прорвати пункт пропуску і без оформлення будь-яких прикордонних формальностей залишити країну".

З 28 вересня через мобілізацію Латвія ввела режим надзвичайної ситуації в районах, що межують з Псковською областю, а також в аеропортах, морських портах, пунктах перетину кордону та на залізниці. Також було ухвалено рішення про закриття прикордонного переходу "Педедзе" для скорочення потоку громадян з Росії та доручило посилити прикордонний нагляд та прикордонний контроль.