UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея може створити ще шість ядерних бомб

Режим Кіма, ймовірно, додав кілька МБР, вважають аналітики.

Військові Північної Кореї продовжують розробляти ядерну зброю всупереч заявам лідера КНДР Кім Чен Ина про денуклеаризацію. Кім і його армія отримали досить матеріалу, що розщеплюються для ще приблизно шести ядерних бомб, в результаті чого їх загальна кількість в Північній Кореї перевищить 20, пише Bloomberg з посиланням на дані розвідки США і аналіз відкритих джерел.

Агентство пише, що аналіз супутникових знімків і дані американської розвідки, просочилися в медіа, показали, що Північна Корея виготовляла ракети і боєголовки так само швидко, як і в минулому році, з тих пір, як Кім припинив випробування.

За словами аналітиків по ядерному розповсюдженню, режим Кіма, ймовірно, додав кілька міжконтинентальних балістичних ракет.

12 червня в Сінгапурі відбулася історична зустріч президента США Дональда Трампа та лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США беруть на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Тим не менш, санкції проти Кореї поки залишаються чинними.

Детальніше про саміт США та КНДР читайте в матеріалі Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха чи тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".