UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея запустила кілька крилатих ракет у напрямку Східного моря

Запуск відбувся на тлі спільних військових навчань США та Південної Кореї.

Північна Корея в середу, 22 березня, випустила кілька крилатих ракет у напрямку Східного моря. Про це заявили військові Південної Кореї, повідомляє Yonhap.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що зафіксував запуск з району Хамхин на східному узбережжі Північної Кореї о 10:15 ранку за місцевим часом, не надавши інших подробиць.

Запуск відбувся в той час, коли Південна Корея і США проводять спільні командно-штабні військові навчання «Щит свободи», а також паралельні польові навчання під назвою «Бойовий щит». 11-денні навчання «Щит свободи» завершаться в четвер, 23 березня.

«За умови міцної об'єднаної оборони наші військові успішно завершать навчання "Щит свободи" і продовжать проводити навчання "Бойовий щит" з високою інтенсивністю», - йдеться в заяві Об'єднаної комісії з координації.

На вихідних КНДР запустила балістичну ракету малої дальності в Східне море під час тактичних навчань з «ядерної контратаки».

Читайте також: КНДР заявила, що вживає заходів для стримування «провокацій» з боку США та Південної Кореї    

Раніше повідомлялося, що Північна Корея може провести випробування міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) на більш низькій, довшій траєкторії, а також сьоме ядерне випробування вже цього року, щоб вдосконалити свої збройні можливості. Про це заявили законодавці Південної Кореї, посилаючись на представників розвідки.