UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея планує запустити ще три розвідувальні супутники в 2024 році

Країна планує розширювати свою розвідку.

Північна Корея каже, що однією з її політичних цілей у 2024 році є запуск трьох додаткових військових розвідувальних супутників для просування збройних сил Північної Кореї та спостереження за ворожими силами, повідомляє Reuters.

«Грунтуючись на досвіді успішного запуску та експлуатації першого розвідувального супутника у 2023 році, було оголошено завдання запуску трьох додаткових розвідувальних супутників у 2024 році для енергійного сприяння розвитку космічної науки та техніки», – йдеться у повідомленні державного ЗМІ Північної Кореї, яке цитує Reuters.

Північна Корея заявляла, що 21 листопада успішно запустила свій перший військовий супутник-шпигун, передавши фотографії Білого дому, Пентагону, військових баз США та «цільових регіонів» у Південній Кореї.

Цьому успішному запуску передували дві невдалі спроби минулого року, коли його нова ракета Chollima-1 впала в море.

Цей крок підвищив напруженість у регіоні та спровокував нові санкції з боку США, Австралії, Японії та Південної Кореї. Пхеньян ще не оприлюднив жодних зображень із нового супутника, що змушує аналітиків та іноземні уряди обговорювати його можливості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер КНДР наказав прискорити підготовку армії до війни.