UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея висловила претензії до Telegram

Жителі країни стають жертвами сексуального насильства через діпфейки.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль закликав до всебічного розслідування злочинів сексуального характеру в цифровому середовищі, після того як місцеві медіа повідомили про поширення фейкових відвертих зображень і відео за участю південнокорейських жінок у чатах месенджера Telegram. Напередодні засновника компанії Павла Дурова затримали у Франції.

Комісія зі стандартів зв'язку, яка є державним регулятором медіа, планує провести 28 серпня засідання для обговорення заходів боротьби з подібним контентом та тими, хто його поширює, пише Reuters.

Читайте також: Після «вигнання» Дуров більше 50 разів таємно в'їжджав у Росію – розслідування

«Це використання технологій із посиланням на захист анонімності є явним кримінальним злочином», — заявив Юн Сок Йоль під час засідання кабінету міністрів. Водночас він обговорював проблеми соціальних мереж загалом, не згадуючи Telegram напряму.

За перші сім місяців цього року південнокорейська поліція зафіксувала 297 випадків злочинів сексуального характеру, скоєних за допомогою діпфейків, що на 117 більше, ніж у минулому році. Більшість обвинувачених – підлітки та молодь у віці до 20 років.

Читайте також: У Telegram опублікували офіційну заяву щодо затримання Павла Дурова

Особливу увагу привернув аналіз газети Hankyoreh, яка досліджувала Telegram-канали, де поширювали фейкові зображення студенток університетів, а також учениць середніх і старших класів. Профспілка вчителів і працівників освіти Кореї цього тижня заявила про відомі їм випадки, коли жертвами таких маніпуляцій ставали школярі.

Крім того, Центр підтримки жертв сексуального насильства в армії повідомив про випадки, коли жінки-військовослужбовці стали об'єктами подібних фейків у чатах Telegram.

До критики Telegram нещодавно приєдналася й Індія. Міністерство внутрішніх справ країни заявило про початок розслідування щодо дотримання Telegram індійського законодавства.

Читайте також: Президент Франції Макрон офіційно відреагував на арешт Дурова

Нагадаємо, французька прокуратура висунула Дурову обвинувачення за 12 статтями.

Перед цим власник соцмережі X та мільярдер Ілон Маск закликав звільнити Дурова. Він також запустив у своїй соцмережі хештег FreePavel (Свободу Павлу).

Раніше у Bloomberg попереджали, що Telegram став ключовою зброєю прокремлівських акаунтів для поширення дезінформації, спрямованої на підрив підтримки України.