UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея підняла у небо свої винищувачі проти двох російських бомбардувальників

Російські літаки без попередження увійшли в повітряну буферну зону країни.

Південна Корея заявила у вівторок, 23 серпня, що російські військові літаки увійшли в її повітряну буферну зону без попередження та що вона відповіла «тактичними діями», повідомляє Associated Press з посиланням на об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив у заяві, що відреагували «тактичними діями», тобто підняли винищувачі для запобігання випадковим зіткненням уздовж зони ідентифікації ППО. Більше деталей вони не повідомили.

Військові Південної Кореї не підтвердили повідомлення російських ЗМІ про те, що вони підняли винищувачі F-16 у відповідь на два російські бомбардувальники Ту-95 у супроводі винищувача Су-30, що летіли над водами між Корейським півостровом і Японією.

Читайте також: Південна Корея уклала найбільшу у своїй історії військову угоду з Польщею, що втягує Сеул у війну в Україні — Reuters

Інцидент стався через день після того, як Південна Корея та Сполучені Штати почали найбільші спільні військові навчання за останні роки у відповідь на ядерну загрозу Північної Кореї.

Нагадаємо, наприкінці липня лідер КНДР Кім Чен Ир погрожував США та Південній Кореї ядерною зброєю.