UA / RU
Підтримати ZN.ua

Питання вступу України в НАТО варто відкласти до перемоги – Пенс

Майк Пенс зазначив, що США мають і надалі забезпечувати Україну тим, що українцям потрібно для боротьби проти РФ.

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс вважає, що питання вступу України в НАТО варто розглядати вже «після того, як війну буде виграно», передає CNN. При цьому за його словами, останнє до чого США мають закликати Україну, це дати президенту країни-терористки Владіміру Путіне те, що він хоче.

«Я щиро вірю, що для Америки, як лідера вільного світу та арсеналу демократії, важливо продовжувати забезпечувати українців тим, що їм потрібно для боротьби, перемоги та відсічі неспровокованому російському вторгненню. Але питання членства в НАТО – і я говорив про це з президентом Володимиром Зеленським – я думаю, що всі повинні почекати після того, як війна буде виграна», – заявив Пенс.

Читайте також: Комюніке НАТО є найжахливішим із усіх документів — The Telegraph

Він висловив сумніви в обіцянці експрезидента Сполучених Штатів Дональда Трампа, який говорив про припинення російсько-української війни за 24 години, не пропонуючи при цьому великих поступок Путіну.

«Єдиний спосіб припинити війну в Україні за 24 години — це дати Володимиру Путіну те, що він хоче. І це останнє, до чого Сполучені Штати повинні закликати Україну», – сказав Пенс.

Водночас він захищав адміністрацію Трампа, в якій він працював, за те, що вона залишалася «твердою» проти Путіна, попри те, «як би Трамп не говорив про нього».

Читайте також: Майк Пенс підтримав надання Україні касетних боєприпасів

Кандидат у президенти сказав, що він «передав» цю «твердість» у своїй взаємодії з Трампом. Пенс, який став рішучим прихильником підтримки США Україною на тлі вторгнення Росії, наразі є єдиним кандидатом у президенти від Республіканської партії, який відвідав Україну.

Під час Вільнюського саміту у вівторок, 11 липня, держави-члени НАТО узгодили пакет для України, який включає три елементи, у тому числі скасування Плану дій щодо членства. Однак партнерам не вдалося досягти згоди щодо запрошення нашої держави в Альянс. Пізніше блок опублікував комюніке, у якому йдеться про прогрес України на шляху до вступу в НАТО, але залишається нечітким питання запрошення.