UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пияцтво, friendly fire та "вистрілив, щоб зняти напругу": від чого вмирають російські окупанти

Як приклад, видання переповіло історію Станіслава Болкунова. Він вбив свого товариша, аби розслабитися. 

Російські військові під час війни проти України гинуть не лишу в боях з ЗСУ, вони несуть і небойові втрати. Причин для цього може бути досить багато, наприклад, "дружній вогонь". Про це у своєму новому матеріалі пише видання "Важные истории", додаючи, що дуже важко дізнатися реальну кількість втрат РФ на цій війні, позаяк Міноборони РФ приховує це.   

Найчастіше окупанти помирають від необережного поводження зі зброєю. Журналісти розповідають, що у вироках гарнізонів, які вони отримали, повторюється переважно такий сюжет: військовий забув поставити зброю на запобіжник і випадково або заради жарту вистрілив у товариша по службі.

Інші причини - пияцтво, недбалість командирів, низький рівень підготовки, невміння користуватися військовою технікою та побутові конфлікти.

"Вживання військовослужбовцями алкоголю під час служби - це головна причина випадків у збройних силах, таких як травми, конфлікти, вбивства, принаймні в мирний час на території поза зоною бойових дій", - кажуть військові експерти з Conflict Intelligence Team.

Видання також переповіло Історію контрактника Станіслава Болкунова, який вбив свого товариша по службі, через що сів на 10 років. Сам він розповідав інших військовим, що "хотів зняти напругу й іншого виходу, окрім як вистрілити, не знайшов".

"На 10-й місяць війни частка російських втрат від friendly fire перевищила загальносвітову умовну норму", - підсумували експерти видання. 

Читайте також: Глава Єврокомісії повідомила про кількість загиблих українських військових, а потім видалила твіт: що не так з гучною заявою Урсули фон дер Ляєн

Нагадаємо, станом на 20 грудня Росія втратила у війні проти України 99 230 своїх військових. З них 430 ЗСУ ліквідували учора. 

Тим часом NYT пише, що для перемоги Владімір Путін готовий покласти 300 тисяч своїх солдатів. Російський лідер визнав, що українці виявились "жорсткішими", ніж йому казали.