UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час візиту Байдена до Азії КНДР запускала балістичні ракети

США та Південна Корея домовилися провести ще масштабніші спільні військові навчання

Північна Корея запустила три балістичні ракети біля свого східного узбережжя у той момент на тлі візиту президента США Джо Байдена до Азії. Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на Reuters, яке своєю чергою отримало інформацію від Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї та берегової охорони Японії.

Повідомляють, що запуск балістичних ракет відбувся через кілька годин після того, як президент США Джо Байден залишив Японію. Берегова охорона Японії також повідомила про щонайменше два пуски, а японська телекомпанія NHK заявила, що ракети впали за межами виняткової економічної зони Японії.

У минулі вихідні в Сеулі Байден і президент Південної Кореї Юн Сок Єль домовилися провести масштабні військові навчання і, якщо необхідно, розгорнути більше американських стратегічних сил, щоб стримати випробування зброї Північною Кореєю, що дедалі більше посилюються.

Читайте також: Під час поїздки до Азії Байден назвав умову зустрічі з Кім Чен Ином

Нагадаємо, минулого тижня президент США Джо Байден мав кількаденний візит до Азії. Три дні він був у Південній Кореї, де відвідав завод Hyundai та зустрівся з військовими. А потім він вперше відвідав Японію, де серед іншого говорив і про Україну.