UA / RU
Підтримати ZN.ua

Pfizer заявила про 100% ефективність своєї вакцини у підлітків

У повністю вакцинованій групі не захворів жоден учасник.

Фармацевтичний гігант Pfizer-BioNTech заявив про високу ефективність своєї антиковідної вакцини у підлітків: у віковій групі 12-15 років вона досягла 100%, свідчать дані клінічних досліджень.

У компанії повідомили, що завершили третю фазу дослідження ефективності вакцини у підлітків. У ній взяли участь 2 228 осіб. У контрольній групі, яка отримала плацебо, на коронавірус захворіли 30 осіб, у вакцинованій групі, в якій всі підлітки були щеплені двома дозами, не зафіксували жодного випадку захворювання.

«Це перші та єдині розкриті довгострокові дані, що демонструють безпечність та ефективність вакцини проти COVID-19 у віковій групі 12-15 років», - йдеться у пресрелізі.

На підставі даних досліджень компанія планує подавати запити до регулюючих органів США та інших країн, щоб домогтися схвалення вакцини для підлітків цієї вікової групи.

Читайте також: У Канаді дітей від 5 років дозволили щеплювати препаратом від Pfizer

Зазначимо, багато країн схвалили та проводять вакцинацію дітей і підлітків від ковіду з п'яти років. Минулого місяця добровільну вакцинацію з 12 років схвалила і Україна. Дітей та підлітків щеплюють переважно препаратом Pfizer-BioNTech, що має мінімум побічних ефектів у цій віковій групі. Хоча про ефективність та безпечність своєї вакцини для дітей заявляли й інші виробники, зокрема американська Moderna.