UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перемога Трампа в США відкриває період невизначеності – Олланд

Глава французької держави закликав захистити європейські цінності.

Президент Франції Франсуа Олланд закликав "об'єднану Європу" до захисту своїх цінностей після перемоги кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на виборах президента США, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

"Я вітаю його, так як це звичайно між двома главами демократичних держав. Ці американські вибори відкривають період невизначеності", - зазначив Олланд.

Він також зазначив, що Франція буде співпрацювати з новою президентською адміністрацією США, як тільки вона приступить до своїх обов'язків.

"Цей новий контекст вимагає, щоб Франція була сильною і брала на себе відповідальність. Цей контекст також вимагає, щоб об'єднана Європа висловлювала і проводила свою політику там, де її цінності опиняються під загрозою", - заявив Олланд.

Перед виборами, екс-посол США в Україні Стівен Пайфер зауважував у коментарі для DT.UA, що в разі перемоги Трампа на виборах, американська політика зміниться не лише щодо України, а й щодо Європи і союзників по НАТО.

А експерт Atlantic Council Адріан Каратницький в інтерв'ю для DT.UA сказав, що хоч президент США і має значну владу у формуванні закордонної політики, це не означає, що він не контрольований і може робити все, що заманеться. В Конгресі лишаються "рейганівські яструби" серед республіканців. Вірогідно вони об'єднаються з демократами і будуть стримувати одіозного президента Трампа.