UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переговори між КНДР і Південною Кореєю зірвалися

Імовірно, скасування переговорів відбулося через розбіжності між Сеулом і Пхеньяном щодо складу делегацій двох країн.

Дводенні переговори між представниками урядів Південної Кореї і КНДР, які були заплановані на середу, 12 червня, скасовано. Про це сьогодні повідомило південнокорейське інформагентство Ренхап з посиланням на офіційні джерела.

Причини відмови від переговорів не повідомляються. Імовірно, це сталося через розбіжності між Сеулом і Пхеньяном щодо складу делегацій двох країн.

Раніше сторони домовилися 12-13 червня провести переговори в Сеулі "на рівні представників влади". Проведення переговорів стало можливим після того, як 6 червня владі КНДР, що раніше наполягала на контактах лише на більш високому рівні, запропонували провести робочу зустріч. На ній було обумовлено, що Республіку Корея представить міністр у справах об'єднання Рю Кіль Чже, хто стане делегатом від КНДР - залишилося незрозумілим. Кожна делегація повинна була складатися з п'яти осіб.

КНДР і Південна Корея погодилися обговорити питання нормалізації роботи Кесонського індустріального комплексу, відновлення туристичних поїздок південнокорейців у курортну зону Кимгансан, возз'єднання розділених внаслідок Корейської війни 1950-53 рр членів сімей.

Мова на зустрічі у Сеулі також повинна була йти про відзначення річниць підписання міжкорейської декларації від 15 червня 2000 року та спільної заяви від 4 липня 1972 року. Повинно було ставитися питання та "про візити, контакти і співробітництво неурядових організацій.

Остання офіційна зустріч представників двох Корей - офіцерів збройних сил - відбулася в лютому 2011 року. !zn

Читайте також:

КНДР запропонувала Південній Кореї відновити економічне співробітництво

КНДР може запустити ядерний реактор через місяць-два

Північна Корея запропонувала Південній замість угоди про перемир'я підписати мирний договір

КНДР запропонувала південнокорейським бізнесменам повернутися в Кесон