UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон закликав Росію поважати територіальну цілісність України

Глава Пентагону наголосив на тому, що РФ слід припинити провокації і забезпечити прозорість своїх дій поблизу кордонів з Україною.

Російська Федерація повинна поважати територіальну цілісність України і припинити провокаційну поведінку, заявив глава Пентагону Ллойд Остін під час виступу на спільній пресконференції з держсекретарем США і генсеком НАТО, передає Укрінформ.

«Закликаю Росію поважати територіальну цілісність України», - сказав Остін, додавши, що США стурбовані останніми загостренням з боку РФ, продовжують ретельно стежити за розвитком подій, а також проводити консультації з партнерами.

Також глава Пентагону закликав РФ припинити провокації і забезпечити прозорість своїх дій поблизу кордонів з Україною.

«Територіальну цілісність України потрібно поважати», - акцентував Остін.

Глава оборонного відомства США нагадав, що США надавали матеріальну підтримку українській армії і продовжуватимуть це робити далі.

При цьому, за словами міністра, команда адміністрації Байдена, яка відповідає за питання нацбезпеки, готує для президента низку варіантів, які орієнтовані на застосування всіх елементів потужності, яку має США.

Читайте також: Байден і Меркель вимагають від РФ припинити нарощувати війська на кордоні України

За даними Міноборони, Росія може протягом року здійснити військову провокацію з боку окупованого Криму, де на сьогодні налічується до 42 тисяч військовослужбовців.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що РФ нарощує війська поблизу кордону України.

8 квітня ЗМІ повідомили про те, що великий табір російських військових з'явився поблизу кордону з Україною під Воронежем.

Стурбованість загостренням ситуації висловив Пентагон, а Європейське командування збройних сил США привело війська в повну бойову готовність найвищого рівня.