UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон: Сценарій кібератаки проти України списано з російських методичок

Кібератаки проводять перед вторгненням, вважають у США.

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що розвідувальне відомство США продовжує вивчення нещодавніх кібератак на українські державні сайти та банки, проте їхній "сценарій взято з російських методичок".

Про це Ллойд заявив на брифінгу у Брюсселі, повідомляє прес-служба Пентагону.

"Щодо підтвердження того, що за цим стоїть Росія, ми, як розвідувальне співтовариство, продовжуємо оцінювати те, що там сталося. Але я хотів би просто вказати вам... вказати вам, що це сценарій, взятий із російських методичок", — зазначив Ллойд.

Кібератаки вважаються прямими провокаціями, як і дії під неправдивим прапором на тлі посилення риторики в інформаційному просторі, уточнив глава Пентагону.

Читайте також: DDоS-атака на держсайти та банки була наймасштабнішою в історії України – Федоров

Ллойд підкреслив, що відповіді на кібератаку з боку Штатів не буде, доки вона не зачепить США чи елементи НАТО.

15 лютого масштабні DDoS-атаки отримали сайти Міністерства оборони та Збройних Сил України. Були також зафіксовані перебої у роботі платіжних систем державних Ощадбанку та ПриватБанку. Також від DDoS-атаки постраждав сайт Дія.

Також президент України Володимир Зеленський набув чинності рішення РНБО України від 30 грудня "Про стратегію забезпечення державної безпеки". Указ №56/2022 розміщено на сайті президента у середу, 16 лютого.

Уряду доручено затвердити план заходів щодо реалізації Стратегії та її виконання.

Реалізація положень Стратегії проводитиметься на плановій основі на період до 2025 року.