UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон перекинув другу авіаносну групу до берегів Ізраїлю

Пентагон скерував ще одну, вже другу за рахунком авіаносну ударну групу до східної частини Середземного моря. Йдеться про береги Ізраїлю. Все це на тлі ізраїльських операцій в Секторі Гази, передає CNN.

Читайте також: У Секторі Гази могли загинути понад 700 палестинських дітей – ЮНІСЕФ

Присутність двох найпотужніших кораблів ВМС США має надіслати чіткий сигнал Ірану та іранським силам у регіоні, таким як «Хезболла» у Лівані.

Перша авіаносна ударна група на чолі з авіаносцем "Джеральд Форд" вже прибула до берегів Ізраїлю на початку цього тижня. Тепер до східного Середземномор'я прямує ударна група з авіаносцем «Дуайт Ейзенхауер».

Читайте також: Лідери Саудівської Аравії та Ірану провели рідкісну телефонну розмову, щоб обговорити ескалацію між Ізраїлем та ХАМАС

За даними ВМФ США, «Дуайт Ейзенхауер» — флагман авіаносної ударної групи, до якої приєднаються ракетний крейсер і два ракетні есмінці.

Читайте також: ХАМАС каже, що під час ізраїльських ударів убито понад 20 заручників. Ізраїль називав подібні дані пропагандою

У той же час 26-й експедиційний загін морської піхоти проводить підготовку на той випадок, якщо йому буде наказано зміцнити позиції сил США в регіоні.