UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон очолив афроамериканець Ллойд Остін

Остін став 28-м затвердженим міністром оборони США.

Сенат США затвердив Ллойда Остіна першим в історії чорношкірим міністром оборони країни. Остін став 28-м затвердженим міністром оборони США.

Генерал армії у відставці пройшов затвердження Сенатом з переважним результатом 93:2 в палаті з 100 осіб.

Щоб Остін приступив до своєї нової ролі, необіхдна була відмова, оскільки він не звільнявся з армії як мінімум сім років - обов'язковий закон, що забезпечує цивільний контроль над збройними силами.

Президент Джо Байден підписав закон про виключення з цього обмеження. Але підтвердження Остіна було підтримано обома партіями.

Сенатор Джек Рід, новий голова комітету Сенату з питань збройних сил від Демократичної партії, зазначив широкий спектр проблем, з якими стикається країна, включаючи пандемію коронавірусу і конкуренцію з Китаєм і Росією.

«Генерал Остін - виключно кваліфікований лідер з довгою і видатною кар'єрою в армії США», - сказав Рід перед голосуванням.

«Ми живемо в найнебезпечніший час, - сказав сенатор Джеймс Інхоф, республіканський голова комісії з питань збройних сил, який також закликав підтримати кандидата.

У заяві Пентагону йдеться, що Остін отримає брифінг розвідки незабаром після приведення до присяги. Очікується, що він також отримає брифінг по COVID, після якого очікується дзвінок генеральному секретарю НАТО Йенсу Столтенбергу.

І на одному зі своїх перших оперативних брифінгів Остін мав отримати інформацію про Китай і Близький Схід.

Остін раніше був главою Центрального командування США, що відповідає за Близький Схід.