UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон підтвердив успішний запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети

Ракета пролетіла тисячу кілометрів і впала в Японському морі.

Північна Корея провела другий за місяць запуск міжконтинентальної балістичної ракети, яка пролетіла тисячу кілометрів і впала в Японському морі, повідомили в Пентагоні.

"За нашою оцінкою, це була міжконтинентальна балістична ракета, як ми і очікували. Ми працюємо з нашими міжвідомчими партнерами для більш детального аналізу", – повідомив журналістам офіційний представник Міністерства оборони США Джефф Девіс на брифінгу в п'ятницю, 28 липня.

Як повідомлялося, 27 липня Північна Корея провела черговий запуск балістичної ракети. Японія кваліфікувала запуск ракети КНДР як пряме порушення резолюцій Ради безпеки ООН і висловила протест.

Перед цим 3 липня КНДР провела випробування балістичної ракети середньої дальності, яка здатна вразити цілі на території Японії та Південної Кореї.

США, Південна Корея та Японія ініціювали екстрене засідання Ради Безпеки ООН, а також закликали до колективних заходів з приборкання ядерних амбіцій і загроз з боку Пхеньяну. Цю позицію підтримали Франція і Британія.

За результатами засідання через позицію Росії не було зроблено жодних заяв.

Детальніше про ядерну загрозу з боку Північної Кореї, читайте у статті Віктора Каспрука "Пхеньянська "стратегія ірраціональності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".