UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламентські вибори в Грузії відбудуться, незважаючи на спалах коронавірусу

Голосування в країні можливо скасувати лише при введенні надзвичайного стану. У грузинській конституції йдеться про те, що в такому випадку вони можуть відбутися не раніше 45 днів після відміни режиму надзвичайного стану і не пізніше, ніж через 60 днів.

Парламентські вибори в Грузії відбудуться 31 жовтня, як і заплановано. Незважаючи на зростання заражень коронавірусом, ніяких ізміненій НЕ будт, передає "Укрінформ", посилаючись на заяву прем'єр-міністра Георгія Гахар.

"Вибори в Грузії пройдуть в конституційні терміни. Ми дотримуємося епідеміологічної безпеки, тому виборчі дільниці будуть підготовлені настільки ретельно, що торгові центри і супермаркети представлять більшу небезпеку", - заявив Гахар.

Він також додав, що в черговий раз попросить грузинських політиків надягати маску і дотримуватися дистанції.

Читайте також: Грузія закрила небо до жовтня

Раніше президент Грузії розкрила роль Кремля у карабаському конфлікті. Саломе Зурабішвілі підкреслила, що Південного Кавказу потрібні мир і стабільність: це вигідно. Вона підкреслила, що Тбілісі дотримується нейтралітету і закликає Єреван і Баку до діалогу. Говорячи про ризики, які конфлікт за Нагірний Карабах представляє для Грузії і для регіону в цілому, Зурабішвілі згадала можливе порушення транзитної функції.