UA / RU
Підтримати ZN.ua

Папа Римський закликав не боятися вакцинуватися від коронавірусу

Розробка препаратів і початок масової вакцинації у низці країн супроводжуються величезною кількістю міфів і теорій змови.

Папа Римський Франциск виступив на захист вакцинації від коронавірусу, закликавши не боятися робити щеплення. Понтифік назвав вакцинацію «етичним обов'язком» і турботою про оточуючих.

«Я вважаю, що з етичної точки зору кожен повинен вакцинуватися. Це етичний борг, тому що ви не лише граєте з власним здоров'ям, власним життям, а також із життям інших людей», - пояснив він в інтерв'ю Canale 5.

За словами Франциска, масова вакцинація у Ватикані розпочнеться наступного тижня, і він сам зробить щеплення від ковіду. Ймовірно, використовуватиметься препарат від компаній Pfizer/BioNTech, пише Reuters.

«Наступного тижня ми починаємо вакцинацію тут, у Ватикані, і я записався. Це потрібно зробити», - додав він.

У молодості 84-річний понтифік переніс операцію на легенях, тому входить до групи ризику людей, у яких захворювання може мати серйозні ускладнення.

Читайте також: Багаті країни скупили більшість COVID-вакцин - ВООЗ

Раніше в країнах Європейського Союзу розпочалась масова вакцинація від COVID-19. Аналогічні кампанії минулого місяця також стартували у Великій Британії, Канаді, США, Росії та інших країнах.

Однак у ВООЗ попереджали, що сама лише вакцинація не зможе зупинити пандемію - у боротьбі з коронавірусом потрібне «підкріплення».