UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пандемія та ізоляція спровокували катастрофу в шкільній освіті - ЮНІСЕФ

У розпал режиму ізоляції близько 1,5 млрд дітей зіткнулися з закриттям школи.

Сьогодні, 27 серпня, повідомляється, що не менше третини дітей у всьому світі на тлі масового переходу через COVID-19 на дистанційну освіту не змогли включитися в нову систему.

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на дослідження Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

За інформацією фонду, в розпал режимів ізоляції, що вводилися в різних країнах з метою стримування пандемії, приблизно 1,5 млрд дітей зіткнулися з закриттям школи.

"У не менш ніж 463 млн дітей, чиї школи закрили через COVID-19, не було такої речі як дистанційна освіта", - заявила виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Х.Форе.

Читайте також: Як мінімізувати ризики поширення коронавірусу в школах — The Guardian

"Наслідки цього можуть відчуватися в економіках і суспільствах протягом наступних десятиліть", - підкреслила вона.

У ЮНІСЕФ стверджують, що найгірше дистанційна освіта було налагоджено в країнах Африки на південь від Сахари, в найбідніших домогосподарствах і сільській місцевості. У Південній Азії труднощі з освітнім процесом виникли, щонайменше, у 147 млн дітей.

Фахівці фонду відзначили, що, очевидні труднощі з утворенням найбільше зачіпають наймолодших школярів.

У ЮНІСЕФ попередили, що ситуація може погіршитися ще більше, тому що дітей можуть відривати від навчання для ведення домашніх справ і для роботи.

26 серпня повідомлялося, що через пандемію коронавируса від 70 до 100 мільйонів чоловік повернулися в стан крайньої бідності.

Напередодні Кабінет міністрів продовжив до 31 жовтня адаптивний карантин і посилив деякі обмеження. Кабмін заборонив в "зелених" зонах дискотеки, роботу нічних клубів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля. Урядовці вважають, що такі заклади не дотримуватися карантинних обмежень, а також сприяють поширенню коронавируса серед молоді.

25 серпня Міністерство охорони здоров'я оновило правила для навчання в школах під час пандемії.

Для учнів 1-4 класів пересування по школі дозволяється без використання масок або респіраторів. В "помаранчевих зонах" карантину педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в "жовтих" і "зелених зонах" потрібне дотримання соціальної дистанції.

Якщо хоч один учень заразиться коронавірусом, то учні всього класу перейдуть на режим самоізоляції.

Дозатори і антисептики повинні бути тільки на вході в школу, в подальшому учні та викладачі повинні мити руки після кожного уроку.

Раніше ZN.UA писало, що МОЗ та головний санітарний лікар розробили «Тимчасові рекомендації по організації протиепідемічних заходів у навчальних закладах в період карантину у зв'язку з поширенням коронавирусной хвороби». Фактично, це поради для директорів шкіл. Детальніше в матеріалі "Боги карантину, або як директорам доведеться рятувати від вірусу свої школи".