UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пандемія COVID-19 загострює гендерну нерівність — Лінде

За словами Лінде, у процесі боротьби з коронавірусною кризою необхідно враховувати проблеми гендерної нерівності.

Глава ОБСЄ і голова Міністерства закордонних справ Швеції Анн Лінде вважає, що криза, яка виникла в результаті пандемії COVID-19, ризикує загострити гендерну нерівність у світі. Про це вона заявила під час онлайн-виступу на Всесвітньому економічному форумі в понеділок, 25 січня.

«Ніхто не сумнівається, що пандемія загострює гендерну нерівність. Необхідно враховувати проблеми гендерної нерівності у процесі боротьби з коронавірусною кризою», - сказала Лінде.

За її словами, уряди країн недостатньо враховують гендерну проблему.

Глава ОБСЄ також звернула увагу на необхідності створювати програми економічного відновлення, які будуть враховувати проблеми гендерної нерівності.

До обговорення гендерної рівності в основі економічного одужання долучилася також міністерка з питань гендерної рівності, різноманітності та рівних можливостей Франції Елізабет Морено. Вона зазначила, що внаслідок пандемії та локдаунів почав зростати рівень домашнього насилля у світі.

Читайте також: Уперше в історії США сенатором штату обрано трансгендера

Нагадаємо, всесвітній економічний форум (ВЕФ), який щорічно відбувається у швейцарському Давосі, перенесли на літо 2021 року через пандемію коронавірусу. Організатор заходу Адріан Монк зазначив, що таке рішення не було легким, однак, на думку експертів, форум не може пройти безпечно в січні через пандемію коронавірусу в світі.

Що несе нове десятиліття світовій економіці і що робити, щоб воно не закінчилося великою депресією читайте в матеріалі Юлії Самаєвої "Зберегти розсудливість в епоху глобального економічного божевілля".