UA / RU
Підтримати ZN.ua

Панама хоче провести саміт лідерів країн Латинської Америки, щоб обговорити ситуацію у Венесуелі 

У Венесуелі і президент Ніколас Мадуро, і кандидат від опозиції Едмундо Гонсалес заявили про перемогу на виборах.

Лідер Панами Хосе Рауль Муліно заявив, що хоче провести саміт 17 президентів держав Латинської Америки, аби обговорити політичну ситуацію у Венесуелі та підтримати демократію в цій країні на тлі невизначеності після виборів. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Венесуельська влада заявляє про затримання тисяч протестувальників — Reuters

Муліно доручив міністру закордонних справ Панами організувати запрошення.

У вівторок, 6 серпня, президент Панами також звернувся до США з проханням підтримати саміт. Муліно зустрівся з генералом Південного командування Збройних сил Штатів Лорою Річардсон і послом США Марі Кармен Апонте.

Мета саміту — узгодити спільну декларацію щодо політичної ситуації у Венесуелі й "шукати мирне вирішення конфлікту", додали в офісі Муліно.

Читайте також: Венесуела погрожує віддати країнам БРІКС родовища нафти та газу, якщо США введуть нові санкції. Але для Вашингтона найстрашніше не це

У Венесуелі і Ніколас Мадуро, який перебуває при владі в країні з 2013 року, і кандидат від опозиції Едмундо Гонсалес заявили про перемогу на виборах 28 липня. Лояльна до чинної влади виборча рада Венесуели оголосила Мадуро переможцем, заявивши, що він отримав близько 51% голосів. Однак опозиція стверджує, що Гонсалес набрав понад 6 мільйонів голосів, порівняно з 2,7 мільйона голосів за Мадуро. 

Про те, чи втримається Мадуро при владі та що відбувається у Венесуелі, яка має величезні запаси нафти, розмірковував Володимир Кравченко в статті “Венесуельська карта Путіна”.