UA / RU
Підтримати ZN.ua

Організація "Лікарі без кордонів" йде з Росії

Гуманітарна організація працювала у РФ з 1992 року.

Мін'юст РФ виключив із реєстру іноземних НУО гуманітарну організацію "Лікарі без кордонів" (MSF) і через 32 роки організація припиняє свою діяльність у країні.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті організації.

Як повідомив керівник програм MSF Яшовардхан, організація працює на принципах неупередженості та нейтралітету, а також медичної етики, надаючи допомогу, виходячи з потреб.

Читайте також: "Лікарі без кордонів" через російські обстріли призупинили роботу у херсонській лікарні

Так, з початку російського вторгнення в Україну MSF надала гуманітарну допомогу для 52 тис. біженців та переселенців, безкоштовну медичну та психологічну допомогу отримали понад 15 тисяч осіб. Організація також планувала надавати гуманітарну та іншу підтримку населенню у Курській області.

"MSF продовжує виявляти солідарність з людьми, які постраждали від цього конфлікту, і залишатися твердими у своєму зобов'язанні надавати гуманітарну допомогу нужденним, незалежно від того, з якого боку лінії фронту вони знаходяться", - йдеться в повідомленні.

Докладніше про те, як організація "Лікарі без кордонів" надає допомогу постраждалим від війни українцям читайте у статті Віктора Конєва "Лікарі без кордонів: там, де дуже важко".