UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН створив спецільний фонд для надання фінансвої допомоги Афганістану

Німеччина планує виділити в фонд 50 мільйонів євро.

Програма розвитку ООН створила спеціальний цільовий фонд для надання фінансової допомоги населенню Афганістану, зокрема домогосподарствам країни, інформує Reuters.

Адміністратора ПРООН Ахім Штайнер,  заявив, що Німеччина, яка перша внесла внесок,  взяла на себе зобов'язання виділити в фонд 50 млн євро.

"Ми повинні втрутитися, ми повинні стабілізувати "народну економіку", і на додаток до порятунку життів ми також повинні виділити гроші на засоби для життя", - наголосив Штайнер.

Він також підкреслив, що домогосподарства в Афганістані можуть опинитися за межею бідності на початку-середині 2022 року.

В ООН попереджають, що лише 5% афганських сімей забезпечені нормальним харчуванням. Більше половини дітей віком до п'яти років недоїдають, без допомоги їм загрожує гостре виснаження.

Читайте також: У ЄС зростає кількість прохачів притулку через збільшення біженців з Афганістану

Афганістан стоїть на порозі гуманітарної катастрофи. За різними оцінками, від 11 до 14 млн афганців найближчої  зими голодуватимуть або недоїдатимуть. Ситуація може погіршитися, якщо «Талібан» не отримає достатнього обсягу гуманітарної допомоги. Але для «Талібану» ситуація  в гуманітарній сфері  — це ще й  зручний привід розширити канали комунікації з зовнішнім світом, який не поспішає офіційно визнавати нових правителів Афганістану. 

Про те, що відбувається в цій центральноазійській державі та як  планує їй допомогти міжнародна спільнота, читайте у  статт іОлексія Коваля «Афганістану загрожують голод і холод. Що буде далі?».