UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одна з претенденток на висунення в віцепрезидентки США відмовилася від гонки

Вона закликала Байдена вибрати небілу жінку своєю напарницею по виборах президента.

Сенаторка Демократичної партії від Міннесоти Емі Клобушар оголосила про те, що вона знімається з конкурсу на напарницю ключового кандидата в президенти від партії Джо Байдена, передає американська газета New York Times

Клобушар також сказала, що вона подзвонила Байдену в середу ввечері та сказала йому, що він повинен вибрати небілу жінку своєю напарницею.

Більше сотні активістів, лідерів і знаменитостей підписали лист, у якому закликали Байдена вибрати сенатора Елізабет Уоррен своєю напарницею.

Прихильники Уоррен таким чином посилюють тиск на Байдена, поки інші активісти тиснуть на нього з конкуруючою вимогою – вибрати своєю напарницею по виборах темношкіру жінку.

Нагадаємо, що Байден пообіцяв вибрати жінку в напарники по виборах, яка зможе стати віцепрезиденткою у разі його перемоги. Елізабет Уоррен, Гретхен Уїтмер, і навіть Мішель Обама в списку тих, кого Байден міг би вибрати своїм напарником в ролі потенційної віцепрезидентки США. Однак американські медіа раніше писали, що Мішель Обама не хоче бути віцепрезиденткою США.

Читайте також: Печерський суд обирає запобіжний захід Чорновол: під будівлею проходить акція

Раніше Байден розкрив багато секретів пошуку кандидатури на пост віцепрезидента США. Колишній віцепрезидент вже порушив багато керівних принципів, які використовувалися колишніми кандидатами під час пошуків.