UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обов'язкова вакцинація має бути крайнім заходом в боротьбі з пандемією COVID-19 – ВООЗ

Ефективність обов'язкової вакцинації залежить від контексту країни.

Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге заявив, що запровадженння обовʼязкової вакцинації від коронавірусу має бути крайнім заходом у боротьбі з пандемією COVID-19, заявив Клюге під час брифінгу.

"Обовʼязкова вакцинація є абсолютним крайнім заходом і може застосовуватися тільки тоді, коли вичерпані всі варіанти підвищення рівня вакцинації", — сказав  Клюге.

За його словами, необхідно враховувати довіру громадськості та загальний рівень вакцинації.

"Те, що прийнятно в одному суспільстві та спільноті, може не бути ефективним і допустимим в іншому", - підкреслив представник ВООЗ.

Він також зазначив, що потрібно уважно дивитися на те, щоб дискримінація між щепленими та нещепленими не провокувала напругу.

Читайте також: Обов’язкову загальну вакцинацію проти COVID-19 будуть запроваджувати все більше країн — The Economist 

Раніше у  Європейському регіональному бюро ВООЗ заявили, що країнам континенту слід розглянути можливість запровадження обов'язкової вакцинації проти коронавірусу.

Прем'єр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив про те, що влада вирішила ввести обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 для греків віком від 60 роківУсі греки у віці 60+ мають до 16 січня отримати першу дозу вакцини, інакше щомісяця їм доведеться сплачувати адміністративний штраф у 100 євро.

Уряд Австрії підготував законопроект, який передбачає штрафи за відмову від вакцинації проти коронавірусу. Постанова про обов'язкову вакцинацію в Австрії набирає чинності з 1 лютого 2022 року.