UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оборонний бюджет Тайваню досягне нового рекорду у 2025 році на тлі загроз з боку Китаю

Президент Тайваню виступає за збереження миру.

Загальний оборонний бюджет Тайваню наступного року досягне нового максимуму в 647 мільярдів тайванських доларів (19,74 мільярда доларів США), оскільки острів прагне посилити оборонну самодостатність і співпрацю з демократичними партнерами, заявив сьогодні президент Тайваню Лай Цінде (Вільям Лай). Китай, який вважає демократично керований Тайвань своєю територією, за останні кілька років посилив військовий і політичний тиск, щоб заявити про свої вимоги, які Тайбей рішуче відкидає, пише Reuters.

"Ми сповнені рішучості посилити самооборону і поглибити співпрацю з демократичними партнерами з метою забезпечення миру і процвітання", — цитує Лая Офіс президента.

Президент Тайваню зазнає постійних особистих нападок з боку Китаю з моменту вступу на посаду в травні, а Пекін називає його "сепаратистом". 

Читайте також: Китай буде готовий вторгнутися на Тайвань до 2027 року ‒ Bloomberg

Раніше президент Тайваню Лай Цінде заявив, що острів не піддасться на примус з боку Китаю. Лай зробив пріоритетом посилення оборонного потенціалу Тайваню. Крім того, Александр Тах-Рей Юй, де-факто посол Тайваню у Вашингтоні вважає, що для тайванців російське вторгнення в Україну виявило небезпеку на власному порозі.