UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обамі 55: як президент США виглядав в дитинстві і юності

До ювілею американського президента ZN.UA зробило добірку ранніх фотографій Обами.

Барак Обама-молодший з батьком
Барак Обама-молодший з батьком
Барак Обама в дитинстві
Обама з матір'ю Стенлі Енн на Гаваях
Барак Обама з матір'ю та дідом
Барак Обама в дитинстві
Барак Обама в дитинстві
Барак Обама в дитинстві
Обама з матір'ю та дідом
Барак Обама з матір'ю Стенлі Енн, сестрою Майєю і вітчимом Лоло Соеторо
Барак в дитинстві
Маленький Баррі з мамою
Барак Обама з дідом Стенлі Dunham
Обама в молодості
Обама з дружиною Мішель

44-й президент США Барак Обама 4 серпня відзначає 55-й день народження. Він став першим темношкірим главою держави в історії Америки. На цій посаді він завершує другий термін з 2009 року.

Барак Обама народився в 1961 році в Гонолулу на Гаваях. Його батько - кенієць Барак Хусейн Обама, а мати - світлошкіра американка Стенлі Енн Данхем, вони познайомилися в універсітеті на курсах російської мови. Батьки розлучилися, коли дитині було три роки. У школі Баррі грав в баскетбол, в юності працював офіціантом в кафе. У своїй книзі "Мрії мого батька" Обама зізнається, що в юності вживав наркотики і алкоголь.

До обрання президентом Барак Обама був сенатором від штату Іллінойс. У 1992 році він одружився на адвокаті Мішель Робінсон, у них народилися дві дочки. Обама - володар Нобелівської премії миру в 2009 році. У 2008 році отримав "Греммі" в номінації "Кращий альбом розмовного жанру".

Президентський пост Барак Обама залишить на початку 2017 року, проте в Білому домі вже почалася процедура передачі справ двом найбільш рейтинговим кандидатам Хілларі Клінтон і Дональду Трампу. Вибори нового глави держави відбудуться 8 листопада.