UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама зустрінеться з сім'єю Мандели

Офіційний візит президента США в ПАР в рамках юноафриканского турне затьмарений хворобою 94-річного Мандели, якого Обама назвав своїм "особистим героєм".

Президент США Барак Обама в ході свого візиту в ПАР має намір провести приватну зустріч з членами сім'ї Нельсона Мандели, проте не стане відвідувати самого екс-лідера країни в лікарні Преторії.

Нагадаємо, президент США прибув з офіційним візитом у ПАР. У рамках чергового турне Обама відвідує три країни на африканському континенті.

Його поїздка була затьмарена важкою хворобою колишнього лідера країни - 94-річного Мандели, якого Обама назвав своїм "особистим героєм". Як повідомило журналістам джерело в Білому домі, візит Обами в лікарню не був запланований, щоб не порушувати спокою 94-річного Мандели.

У планах американського президента - зустріч з президентом ПАР Джейкобом Зумою і відвідування острова Роббен, на якому Мандела провів в ув'язненні 18 років.

Тим часом колишній Президент ПАР, лауреат Нобелівської премії миру Нельсон Мандела з 8 червня перебуває у лікарні Преторії, куди його доставили з легеневою інфекцією. Незважаючи на те, що за минулу ніч його стан дещо покращився, він залишається критичним. !zn

Читайте також:

Нельсон Мандела при смерті: по всій Південній Африці моляться за його одужання

Нельсона Манделу підключили до системи штучного життєзабезпечення