UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нуланд звинуватила Росію у відправці нових танків в Україну – Gazeta Wyborcza

За її словами, у Вашингтоні продовжується суперечка щодо передачі зброї українській армії.

Росія порушила перемир'я, про яке "Нормандська четвірка" домовилася в Мінську, відправивши на Схід України нові танки і зброю. Про це заявила заступник Держсекретаря США Вікторя Нуланд, - повідомляє Rzeczpospolita.

"Танки та інша бронетехніка з Росії знову перетнули український кордон і тим самим порушили мінські угоди", - сказала Нуланд.

"США рішуче засуджують терор в Криму і на Сході України, який влаштували проросійські сепаратисти і Москва, яка їх підтримує", - додала вона.

Вона також назвала військову операцію Росії в Криму "нелегальною окупацією" і звинуватила Москву в порушенні прав людини.

"Україна будує мирну, демократичну і незалежну державу. Але лише на 93% своєї території, тому що в Криму і на Сході України панує терор", - сказав вона.

За її словами, саме Кремль спланував конфлікт в Україні, забезпечуючи "маріонеток" в Донбасі танками, грошима і зброєю. Вона нагадала, що "у війні в Україні загинули 6 тисяч українців". При цьому вона додала, що Кремль відправляє своїх молодих хлопців помирати на війні.

Нуланд також підкреслила, що в Білому Домі досі триває активний діалог щодо можливості передачі оборонної зброї Україні. Раніше заступник Держсекретаря США попереджала, що за невиконання мінських угод Росію чекають нові санкції.