UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нові штами коронавірусу можуть назвати на честь сузір’їв

Спочатку ВООЗ пропонувала називати їх іменами грецьких богів чи богинь.

Нові штами коронавірусу матимуть імена сузір'їв, у випадку, якщо букв грецького алфавіту не вистачатиме для їх назв, заявляє технічний керівник Всесвітньої організації охорони здоров’я Марія Ван Керкхове, пише Укрінформ.

Ван Керкхове зазначила: «Нам, ймовірно, не вистачить грецького алфавіту, але ми вже розглядаємо наступну серію назв. Ми дійсно розглядаємо варіант із назвами сузір'їв».

Вона також підкреслила, що спочатку у ВООЗ обговорювали ідею, аби називати нові штами COVID-19 іменами грецьких богів чи богинь.

Як повідомляло раніше ВООЗ, штами коронавірусу маркуватимуть літерами грецького алфавіту, щоб уникнути дискримінації щодо країн, де ці різновиди виявили вперше.

Читайте також: Коронавірус в Україні: Минулої доби виявили понад тисячу нових випадків хвороби

Нагадаємо, на початку пандемії Covid-19 вчені не знали, як швидко мутуватиме новий коронавірус. Відтоді постійний потік вірусних варіантів знищив надію, що «еволюція» ковіду буде повільною. Варіант Delta, вперше ідентифікований в Індії, зараз є панівним штамом у Великій Британії і швидко поширюється в Європі та США. Дельта більш трансмісивний, ніж попередні штами вірусу, хоча вакцини все ще є високоефективними проти нього.