UA / RU
Підтримати ZN.ua

Novavax оголосила про початок третьої фази випробувань вакцини від коронавируса

Novavax стала п'ятою компанією, яка проводить дослідження для виготовлення нової вакцини на території США.

Міжнародна біотехнологічна компанія Novavax початку третій етап випробувань препарату NVX-CoV2373, який є кандидатом на вакцину від COVID-19. Про це повідомив "Укрінформ" з посиланням на офіційне повідомлення компанії.

Президент і головний виконавчий директор Novavax Стенлі Ерк назвав випробування "дуже важливим кроком у створенні глобального асортименту безпечних і ефективних вакцин для захисту всього населення у світі".

Третій етап випробувань проведуть за підтримки американських партнерів і уряду США під егідою операції Warp Speed. У ньому візьмуть участь 30 тисяч осіб більше ніж у сотні міст США і Мексики.

Національний інститут алергії та інфекційних захворювань, Національний інститут здоров'я (NIH), спеціалізовані установи Міністерства охорони здоров'я і Міноборони США також залучені до завершальної фази випробувань вакцини.

Читайте також: В Johnson & Johnson приступили до фінальних випробувань вакцини проти COVID-19

На даний момент у світі розробляється більше 150 вакцин, 23 з них вже перейшли до фази випробувань на людях. Провідні компанії прагнуть до того, щоб випустити безпечну і ефективну вакцину вже до наступного року. Про те, які результати випробування вакцин від коронавірусу по всьому світу, читайте в нашому матеріалі.