UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німці думають, що Росія не нападе на них. Не усвідомлюють загрози – Мельник

В Німеччині чомусь досі свято вірять, що Росія не здійснить на неї воєнного нападу.

Німці абсолютно чітко бачать сьогодні загрозу внутрішньополітичної дестабілізації,  загрозу підривання демократичних засад, впевнений посол України в Німеччині Андрій Мельник.

На сьогодні, на щастя, ці зміни в сприйнятті таки відбуваються. Останній приклад - під час пандемії коронавірусу, коли здійснювався вплив на німецьку громадськість, в тому числі через російські канали і соцмережі, проти вакцинації, проти відповідних заходів уряду ФРН”, - сказав він в інтерв’ю ZN.UA.

Але для німців і цього було достатньо, аби змінити ставлення до Росії, наголосив він.

В Німеччині чомусь досі свято вірять, що Росія не здійснить на неї воєнного нападу. І переконати наших німецьких друзів у тому, що навіть до такого ризику треба ставитися серйозно, поки неможливо, незважаючи на те, що вони на власні очі все прекрасно бачать, що відбувається, наскільки агресивною стала Росія не лише вербально, а й у нарощуванні зброї, проведенні навчань. Німеччина має цілий військовий підрозділ в рамках НАТО, який розташований на території Литви останні кілька років. Німці чудово все знають, але, тим не менше, саме прямої воєнної загрози для себе з боку Росії, як на мене, не усвідомлюють. З часом і до Берліна прийде таке просвітлення. В мене таке відчуття”, - підкреслив Мельник.

Читайте також: Шредер не вплине на майбутній курс уряду Німеччини. В новій коаліції негативно ставляться до працівника російської держкомпанії – Мельник

Детальніше читайте в інтерв’ю Андрія Мельника «Дотеперішній курс Німеччини вписувався в один наратив – не дратувати Росію. Настав час кардинальних змін», яке записала Тетяна Силіна.