UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецькі поліцейські вимагають ввести контроль на кордоні з Польщею

В країні стурбовані дедалі сильнішим потоком нелегальних мігрантів з Білорусі.

Голова Союзу федеральних поліцейських Німеччини Хайнц Теггерт виступив із вимогою ввести тимчасовий прикордонний контроль на кордоні з Польщею у зв'язку з міграційною кризою на кордоні з Білоруссю. Як пише газета Bild, про це він повідомив в листі від імені профспілки федеральному міністрові внутрішніх справ Хорсту Зеєхоферу.

Теггац заявив про небезпеку "колапсу" на кордоні між ФРН і Польщею, оскільки число мігрантів, затриманих на цій ділянці, "зростає майже вибухово" вже кілька місяців. За його словами, показник нелегальних перетинів відповідає показнику на австрійському кордоні в 2013 році.

Крім ризику для безпеки глава профспілки німецьких силовиків вказав на зростання додаткового навантаження на поліцейських і "значний ризик для здоров'я" в зв'язку з епідеміологічною ситуацією в країнах, звідки прибувають мігранти.

У той же час Теггац визнав, що проблема нелегалів не буде вирішена тимчасовим прикордонним контролем, оскільки є відповіддю Олександра Лукашенка на санкції ЄС.

Читайте також: Німеччина розслідує причетність Лукашенка до напливу мігрантів

Нагадаємо, 2 вересня президент Польщі Анджей Дуда ввів режим надзвичайного стану в двох регіонах на кордоні з Білоруссю - Підляському і Любельському воєводствах - через «міграційну кризу».

Минулого тижня польський сейм затвердив будівництво обмежувальної стіни на кордоні з Білоруссю вартістю 350 млн євро, яка повинна стримати потік нелегалів.

Детальніше про те, як режим Лукашенко використовує міграційну кризу, читайте в інтерв’ю директора Польського інституту міжнародних відносин Славоміра Дембського.