UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина знехтувала власними обіцянками і скоротила постачання зброї Україні «до мінімуму» — Die Welt

Протягом двох останніх місяців німецький уряд суттєво скоротив постачання зброї для України.

Незважаючи на постійні обіцянки надавати необхідну військову допомогу, за останні два місяці Німеччина скоротила постачання зброї в Україну «до мінімуму». Про це пише видання Die Welt.

Згідно з інформацією джерела, з кінця березня ФРН не надала українській армії жодних легких озброєнь, «які б заслуговували на згадку». Не слід забувати і про відмову німецького канцлера Олафа Шольца ділитися з Україною важкими озброєннями, серед яких німецькі танки та броньована техніка. 

В Die Welt стверджують, що з середини березня до кінця травня Німеччина здійснила всього дві поставки зброї в Україну. Місцева влада підтверджує, що останнє постачання зенітних та протитанкових засобів відбулося більше двох місяців тому. Воно включало 2000 ракет Panzerfaust 3 та 1500 зенітних ракет «Стріла». Після цього німецький уряд надсилав лише запчастини для кулеметів, детонуючі шнури, радіоприймачі, ручні гранати, заряди вибухівки та протитанкові міни.

Видання підкреслює, що дії Німеччини не задовольняють запити Києва, а постійні публічні заяви Шольца про підтримку України у війні проти Росії лише створюють додаткову напругу. 

Читайте також: Поспішають, як равлик: український посол іронічно дорікнув Німеччині за темпи передачі Україні зброї

Нагадаємо, що Олаф Шольц неодноразово зазнавав критики через нерішучу політику стосовно війни України проти Росії. Незважаючи на виголошену підтримку і обіцянки надіслати Україні необхідні озброєння, Німеччина й досі намагається підтримувати зв’язки з країною-агресоркою через енергетичну залежність від РФ та власні політичні інтереси.