UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина проситиме дозволу Трампа не дотримуватися нових санкцій проти РФ – WSJ

Обмежувальні заходи коштуватимуть німецькій промисловості сотні мільйонів євро.

Німеччина не хоче дотримуватися нових санкцій проти Росії, введених Сполученими Штатами, оскільки це завдасть збитку країні на сотні мільйонів євро. Тож Берлін проситиме адміністрацію американського президента Дональда Трампа про спеціальний підхід до німецьких компаній, пише The Wall Street Journal з посиланням на чиновників ФРН.

Це питання, за інформацією видання, вже цього тижня порушить міністр фінансів Німеччини, а канцлер Ангела Меркель зробить це наприкінці квітня під час зустрічі з Трампом.

Газета зазначає, що німецькі промислові гіганти, такі як Siemens, Daimler і Volkswagen, ведуть бізнес з юридичними особами, які пов'язані з людьми, що перебувають під санкціями. Керівники німецьких компаній заявляють, що нові штрафні заходи можуть обійтися промисловості Німеччини в сотні мільйонів євро і поставити під загрозу спільні зусилля, спрямовані на перешкоджання банкам фінансувати нові проекти в Росії.

Президент США Дональд Трамп на даному етапі не має наміру вводити додаткові економічні санкції проти Росії, про що повідомили спочатку джерела The Washington Post, а невдовзі підтвердили російському інформагенству в МЗС РФ. Там запевнили, що російське посольство у Вашингтоні отримало листа від адміністрації президента США Дональда Трампа про те, що введення нових санкцій відносно Москви поки не планується.

Водночас, у Кремлі заздалегідь готують план дій на випадок введення США найбільш жорстких санкцій проти Росії, на кшталт, обмежувальних заходів проти держборгу і відключення Росії від системи SWIFT.

Нагадаємо, 30 січня Міністерство фінансів США представило "кремлівську доповідь". У списку 210 осіб – 114 чиновників і парламентаріїв та 96 олігархів, наближених до президента Росії Володимира Путіна.

Докладніше читайте в матеріалі DT.UA "Кремлівський звіт": чого очікувати оточенню Путіна?".