UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина приєдналася до очолюваного США Командування ООН у Південній Кореї

Командування здійснює нагляд за перемир'ям, яке завершило Корейську війну.

У п'ятницю, 2 серпня, Німеччина приєдналася до очолюваного США Командування ООН у Південній Кореї, ставши 18-ю країною в групі, яка допомагає охороняти кордон з КНДР і взяла на себе зобов'язання захищати Сеул у разі війни. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: КНДР пригрозила “повним знищенням” ворогів у разі війни

Такий крок свідчить про тверде переконання Берліна в тому, що європейська безпека тісно пов'язана з безпекою в Індо-Тихоокеанському регіоні, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

"Я переконаний, що особливо в такі часи, коли світ формують кризи й війни, ми повинні продемонструвати єдність, твердо стояти проти тих, хто хоче підірвати мир і стабільність", - наголосив він.

Командування уповноважене забезпечувати дотримання перемир'я між Сеулом і Пхеньяном, слугуючи також каналом зв'язку з Північною Кореєю. Багато країн Командування, серед яких Австралія, Велика Британія, Туреччина і США, відправляли війська або надавали медичну допомогу під час Корейської війни 1950-1953 років.

Південна Корея і Штати розглядають це Командування як одну з інституцій, яка сьогодні має більше значення, ніж кілька років тому, коли автократії в усьому світі конкурують з демократіями. Німеччина також зараз розглядає Сеул як одного зі своїх головних партнерів в Азії.

Читайте також: Розвідка Південної Кореї: КНДР, ймовірно, використовувала російський двигун під час невдалого запуску супутника

Посилення військової співпраці Північної Кореї з РФ показують, що демократичні країни повинні протистояти таким авторитарним альянсам у всьому світі. Повідомлялося, що Пхеньян постачає Москві зброю для війни проти України. Детальніше про загрозу з боку військового союзу Росії з КНДР розповідала Наталія Бутирська.