UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина поки не готова конфіскувати російські «Руслани» для України – ЗМІ

У країні зараз три російські літаки.

Канада працює над конфіскацією одного російського літака Ан-124 «Руслан» на користь України. Водночас Німеччина досі не розробила механізм конфіскації активів РФ, зокрема стосовно трьох повітряних суден РФ, які знаходяться на її території.

Загалом у країнах Заходу «застрягли» чотири російські транспортні літаки Ан-124, які належать приватній компанії «Волга-Днепр». Один із них у Канаді, а інші три – у Німеччині, пише ЕП.

Читайте також: Для «Русала» російського олігарха Дєріпаскі Європа залишається ключовими ринком

За інформацією джерел журналістів, керівництво українського ДП «Антонов», яке є розробником літака, у квітні 2023 року зверталося в МЗС з проханням знайти механізм для конфіскації російських повітряних суден у Лейпцигу, адже на той момент була відсутня навіть позиція німецьких правоохоронних органів щодо цього питання.

На відміну від Канади, Німеччина досі не розробила закони для конфіскації російських активів та передачі їх Україні. Водночас Європейський Союз не ввів санкції проти компанії «Волга-Днепр».

Нагадаємо, в Україні досі не конфіскували активи компаній, які пов’язані з 25 російськими олігархами, що обслуговують роботу кремлівського військово-промислового комплексу.