UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина і Франція створюють новий танк на тлі російської загрози - Die Welt

В Європі серйозно задумалися про модернізацію бронетанкових військ після путінської агресії в Україні.

Міністерство оборони Німеччини спільно з Францією активно розробляють новий бойовий танк під робочою назвою "Леопард-3". Ця бойова машина повинна змінити танк "Леопард-2", який стоїть на озброєнні кількох європейських держав, повідомляє Die Welt.

Планується, що концепція нового танка повинна бути розроблена з 2015 по 2018 роки. Також підкреслюється, що термін служби "Леопард-2" закінчується в 2030 році. Проте на даний момент не уточнюється, чи буде нова машина заснована на платформі танка "Леопард-2" або це стане абсолютно інша бойова система.

Уряд Німеччини звернуло особливу увагу на стан танкових військ ще навесні 2014 року, після анексії Росією Криму та початку війни в Донбасі. Тоді було прийнято рішення збільшити кількість танків "Леопард-2" з 225 до 328.

Крім цього, німецька розвідка вже кілька років повідомляє про модернізацію армії РФ. Також певну роль у вирішенні почати розробку "Леопард-3" зіграла і демонстрація Росією нових танків Т-14 "Армата", яких Москва планує закупити до двох тисяч одиниць.

Читайте також: Американські експерти склали рейтинг найсильніших армій світу

Раніше видання Wall Street Journal повідомило, що військової модернізації Росії значно заважають економічні проблеми.