UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина і Бразилія в ООН вимагають захистити права людини в інтернеті

У проекті резолюції Генасамблеї ООН підкреслюється, що ті права, які люди мають оффлайн, має бути захищено і онлайн, особливо, право на приватну сферу.

Після скандалу навколо тотального електронного стеження, яким займається Агентство національної безпеки (АНБ) США, Німеччина і Аргентина подали на розгляд Генеральної асамблеї ООН спільний проект резолюції проти шпигунства і вторгнення у приватну сферу.

У документі підкреслюється, що "ті ж права, які люди мають оффлайн, має бути захищено і онлайн, особливо, право на приватну сферу".

Постпред ФРН в ООН Петер Віттіґ назвав поводження з даними в інтернеті "викликом для прав людини". Він констатував, що люди у всьому світі відчувають занепокоєння, оскільки технічних перешкод для збору і зберігання приватних даних, судячи з усього, вже не існує. "Невже дозволяється все, що тільки можливо?" - риторично запитав німецький дипломат.

У проекті резолюції США конкретно не згадуються.

Резолюції Генасамблеї ООН хоча і не мають юридично зобов'язуючої сили, однак володіють значним символічним значенням. !zn

Читайте також:

США не готові задовольнити вимоги ФРН щодо антишпигунської угоди

Влада США пообіцяла Німеччині антишпигунську угоду до Різдва

Американська розвідка прослуховувала телефони лідерів 35 держав