UA / RU
Підтримати ZN.ua

Незважаючи на загальні страйки, парламент Греції схвалив пенсійну реформу

Два дні поспіль в Греції проходили загальні страйки проти прийняття спірного законопроекту.

Парламент Греції проголосував за законопроект, який викликав суперечки, і який передбачає проведення пенсійної реформи і підвищення податків.

Даний законопроект, необхідний для отримання міжнародної фінансової допомоги, на стадії обговорення вже викликав хвилю обурення у багатьох греків.

Протягом двох днів у країні проходили загальні страйки, не працювали громадський транспорт та ЗМІ.

На даний момент Греція не може отримати наступний транш фінансової допомоги в розмірі 5 млрд євро, так як однією з умов його отримання є скорочення пенсійних витрат.

У понеділок відбудеться зустріч представників країн єврогрупи, на якій велику увагу приділять грецькій борговій кризі.

Напередодні, 8 травня, майже 15 тисяч протестувальників вийшли на вулиці Афін і Салоніків Афінах протестували сім тисяч прихильників профспілкового фронту "Паме", близького до грецьким комуністам. Мітингувальники скандують: "Ні демонтажу соціальних гарантій".

Низку протестних акцій почалися ще 6 травня. Профспілки оголосили 48-годинний загальнонаціональний страйк, який паралізує суспільне життя країни.

Раніше віце-канцлер Німеччини, голова Соціал-демократичної партії Зігмар Габріель запропонував списати частину боргу Греції. Він мотивував свою пропозицію тим, що рано чи пізно все одно доведеться почати процес списання.

Греція опинилася у важкому становищі країна після дефолту 1 липня, Для того, щоб не вийти із зони євро, після важких переговорів було укладено угоду з Євросоюзом, яка передбачає фінансову допомогу Греції в обмін на важкі реформи.