UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невідомі обстріляли кортеж екс-президента Бразилії

Кулі влучили в автобуси із журналістами.

У два з трьох автобусів кортежу колишнього президента Бразилії Луїса Інасіу Лула да Сілви влучили кулі, коли транспортні засоби зазнали обстрілу, повідомив сам політик у своєму Twitter.

"Кортеж на півдні країни був розстріляний щонайменше три рази дорогою між містами Кедас-ду-Ігуасу і Ларанджейрас-ду-Сул", – написав він.

Як повідомляє телеканал новин "112 Україна" з посиланням на Globo, постраждали два автобуси, в яких їхали журналісти. Автобус з самим Лулою не постраждав.

На дорозі були встановлені шини, щоб пробити колеса. Колишній президент також стверджує, що кортеж переслідує група фашистів. За його словами, раніше вони вже закидали його яйцями і камінням, тепер же обстріляли автобус.

Своє турне по всій країні Лула почав у понеділок. Він планував відвідати 19 міст за 11 днів і зустрітися з громадянами країни.

Лула да Сілва був президентом Бразилії з 1 січня 2003 року по 1 січня 2011 року.

Нещодавно поліцейський автомобіль з кортежу президента Петра Порошенка на перехресті вулиць Інститутської і Шовковичної у Києві збив на пішохідному переході 88-річного пенсіонера. У результаті наїзду потерпілий отримав перелом ноги та струс мозку. Медики надали йому першу допомогу на місці. За попередньою інформацією, пішохід проігнорував заборонний сигнал регулювальника.