UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невдовзі шведський уряд ухвалить рішення про надання зброї Україні

Це повинні бути передові моделі озброєння.

Голова Міністерства оборони Швеції Пол Йонсон після засідання Ради Європейського союзу. Заявив, що країна найближчим часом вирішить питання щодо надання Україні новітньої зброї. Про це повідомляє TT.

"Ми маємо намір повернутися якомога швидше з подальшою підтримкою України – як політичною, фінансовою, так і військовою, до якої входить передання більш сучасних систем озброєнь", – заявив Йонсон.

Очільник Міноборони Швеції, посилаючись на оперативну таємницю, не уточнив, про що саме йдеться. Однак повідомив, що до неї входитиме тренування українських військових.

Крім того, міністр наголосив, що уряд виступає за продовження британської ініціативи з підготовки українських військових та планує долучитись до тренувальної місії ЄС.

"Ми вирішили, що направимо одного-двох штабних офіцерів до так званого центру військового планування й здійснення операцій, який керуватиме цією операцією ЄС", – додав Йонсон.

Як зазначає видання TT, Швеція вже передала Україні озброєння у межах семи різних пакетів підтримки. До них входили бронебійні снаряди, засоби розмінування, протитанкова зброя, кулемети, артилерійські боєприпаси й тренування.

Читайте також: Деякі конгресмени закликають повністю припинити допомогу Україні — The Washington Post

Нагадаємо, раніше США оголосили про додаткову допомогу Україні на 400 мільйонів доларів. До пакету входитимуть Засоби ППО і боєприпаси для HIMARS.