UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нетаньягу прийняв запрошення виступити на засіданні Конгресу США

Це буде четверта промова Нетаньягу в американському Конгресі, після виступів у 2015, 2011 і 1996 роках.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу прийняв запрошення виступити на засіданні Конгресу США. Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Ліберал-демократи звинувачують Байдена у тому, що він не визнав перетин "червоної лінії" Ізраїлем через удар по Рафаху — The Hill

“Я дуже зворушений привілеєм представляти Ізраїль перед обома палатами Конгресу й представити правду про нашу справедливу війну проти тих, хто прагне нас знищити”, - заявив він.

У п'ятницю, 31 травня, четвірка лідерів Конгресу США офіційно запросила Нетаньягу виступити на спільному засіданні Конгресу.

“Ми приєднуємося до Ізраїлю у вашій боротьбі проти терору, особливо в умовах, коли ХАМАС продовжує утримувати в полоні американських та ізраїльських громадян, а його лідери ставлять під загрозу регіональну стабільність. З цієї причини, від імені двопартійного керівництва Палати представників і Сенату Сполучених Штатів, ми хотіли б запросити вас виступити на спільному засіданні Конгресу”, - йдеться в листі спікера Палати представників республіканця Майка Джонсона, лідера демократичної меншості в Палаті Хакіма Джеффріса, а також лідера демократичної більшості Чака Шумера і лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконнелла.

За даними джерел The Hill, виступ, як очікується, відбудеться протягом наступних восьми тижнів або відразу після серпневих канікул. Це буде четверта промова Нетаньягу на спільному засіданні Конгресу, після виступів у 2015, 2011 і 1996 роках.

Читайте також: Зеленський заявив, що Україна запросила на Саміт миру Палестину та Ізраїль

Запрошення з'явилося на тлі низки дискусій, поки додаткова військова допомога Ізраїлю від США залишається під питанням. У п'ятницю американський президент Джо Байден запропонував план щодо припинення війни в Секторі Гази. Стверджуючи, що ХАМАС більше не здатний здійснити ще один теракт, подібний нападу 7 жовтня минулого року, Байден заявив, що Ізраїль досяг заявлених цілей своєї кампанії в анклаві й настав час припинити бойові дії в межах угоди про звільнення заручників. Однак Нетаньягу наполягає на тому, що Ізраїль не припинить бойові дії доти, доки ХАМАС не буде розгромлений.