UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не можна виключати, що Росія може напасти на Україну, поки ЄС відволікається на мігрантів – МЗС Литви

На кордоні ЄС та Білорусі перебувають тисячі мігрантів. Біля кордонів України – близько ста тисяч російських військ.

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс заявив про те, що не можна виключати того, що російські війська можуть вдертися в Україну, тоді як Європейський Союз відволікається на мігрантів біля свого кордону з Білоруссю.

"Не можна виключати, що Росія може напасти на Україну, поки Євросоюз відволікається на міграційну кризу на кордоні з Білоруссю", - цитує Reutres главу литовської дипломатії.

Читайте також: Путін думає, що Захід нічого не зробить у разі вторгнення Росії до України – британський експерт

Уже два тижні з-за океану чи не щодня приходять новини про «надзвичайне занепокоєння» Сполучених Штатів підозрілими діями російської армії поблизу українських кордонів, вперше оприлюднені солідними американськими ЗМІ, близькими до нинішньої адміністрації США.

Офіційному Києву знадобилося десять днів, щоб визнати факт переміщення російських військ біля кордонів України, ймовірність наявності в Росії бажання і планів «просунутися далі» на українську територію і перестати все заперечувати.

Читайте також: Путін думає, що Захід нічого не зробить у разі вторгнення Росії до України – британський експерт

Загроза вторгнення Росії в Україну висока. На відміну від публічних коментарів української влади, американські партнери «вкрай стурбовані» «незвичним переміщенням» російських військ поблизу кордонів України та проводять термінові консультації зі своїми союзниками. Однак навіть формально оновлене минулого тижня стратегічне партнерство Києва і Вашингтона не дає відповіді на головне запитання. Яке? Читайте статтю Тетяни Силіної «Відкрите питання: як Америка захищатиме Україну від Путіна?».